Komentarze (0)
Pozycja która została mi zaoferowana nie była moim faworytem, ponieważ kompletnie nie znałem się na rzeczy..Zacząłem sobie zadawać pytania, "Kto to Sommelier", "Na czym polega moja praca", "Co muszę wiedzieć" itp. Nie spodziewałem się takiego stresu a zarazem wyzwania bo co tam kierowałem się myślą młodego człowieka "Aby płacili więcej niż wcześniej". Moze niektórzy z was byli w restauracji i przyglądali sie obsludze? A ja chcę sie was spytać czy komuś z was przeszla mysl po głowie "Ten koleś co polewa wino ma latwa pracę jak na zwyklego kelnera"? Otóż Sommelier to nie jest zwykły kelner który chodzi od stołu do stołu otwierając butelki i polewajac klientom wino. To jest też osoba która wykorzystuje swoją wiedzę i doświadczenie dzieląc się nią z gośćmi. Nie każdy jest stworzony aby wykonywać ten zawód, lekarz nie zostanie sommelierem a Sommelier lekarzem....